2024-08-29 13:31:13

AK Parti ilçe başkanları değişirken, duruşun, ilkelerin olacak!

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 29 Ağustos 2024, 13:31

Dediysem toplumdaki siyasi bozulma, çürüme hemen olmadı! Aheste aheste gelindi bu günlere. Türk toplumu olarak geleneklerimizin çok uzağında bir hayat anlayışına ulaştık, ulaştırdılar, alıştırdılar bizi daha doğrusu.

Biz bu muyduk, değil tabi. Ayarlarımızla, genlerimizle oynadılar. Atalarımızdan, büyüklerimizden böyle öğütler hiç almadık; ‘Parası olup değeri olmayan insanların, değeri olup parası olmayanların hayat anlayışını değiştirmeleri, ne yazık ki bizi biz olmaktan çıkarttı.’

Hadi gel de itiraz et!

*

Artık ilke milke kalmadı.

Artık slogan belli, ‘paranın satın alamayacağı şey yok!’ geçtim, AK Partiye oy vermemiş birisi olarak, benim meselem, derdim değil de, şu son haftada görevinden ayrılan ya da el çektirilen AK Parti bazı ilçe başkanları meselesine dair kişisel yorumlarımı sıralamak isterim.

Başta Mücahit Kara… Herkes de bilir ki ‘Ahmet Özdemir’in adamı.’ Ki çok sevdiğim, değer verdiğim eski milletvekilimiz sayın Ahmet Özdemir’in il başkanlığında yönetimindeydi.

Sempatik, cana yakın, munis insan. Allah var, bugüne kadar akçeli işini duymadım. Adam alıp satmaz, dostlarını yolda bırakmaz, güç zehirlenmesi yaşamamış, siyasi gücünü ranta çevirme çabası içinde olmamış, dürüst bir siyasetçi. Günümüzde örneği az bulunan türden.

Görevden el mi çektirildi, siyasetin efendisi Ahmet Özdemir’in ekibini tasfiye mi edildi diye de düşünebilirsiniz, kendi isteği ile mi ayrıldı, bilemem. Diyorum ya, siyasete aklı yeten biri olsam, kralını yazarım, feriştahından da korkacak, çekinecek değilim.

Kaç dönem yaparsa yapsın, başarılı bir siyasetçi. Seçim kaybettirmemiş, partisini ve kendini sadece AK Partililere değil, herkese sevdirmiş (bana bile) birisinin değiştirilmesini doğru bulmadım.

Ha, yüzüne de söylerim, söyledim de, soyadının Kara olduğuna bakmayın, kalbi, yüreği, yüzü Ak Parti kadar ak. Ondan siyasetçi olmazdı demem bu yüzden. 

Madem öyle, gelelim diğerlerine.

*

Elbistan… İl olmaya namzet, potansiyel ilçemiz. CHP son mahalli seçimlerinde atak yaptı, var olan Nurhak’a 3 ilçe daha ilave ederek, 4 ilçede belediye  başkanlığını kazanmayı başardı. Burada tek başarı CHP teşkilatı ve Milletvekili Ali Öztunç görülse de, tepki oylarının büyük payı var. Tabi ki teşkilat ve Öztunç ciddi bir siyasi çalışma yaptılar, emellerine de ulaştılar. Geçtim.

CHP, 47 yıl aradan sona Elbistan’da belediyeyi ele geçirdi.

Bu kayıpta milletvekili Av. Mevlüt Kurt’un hissesi yok mu? Bakın yok derseniz kızarım, kendisi icra avukatı, Elbistanlıların dediğine göre evine-işyerine icra göndermemiş, kaldırmamış kimse kalmamış. Halkın tepkisi çok. Sonra, eski AK Parti belediye meclis üyesi, gazeteci Ahmet Göçer ile senelerdir barışık olmadı.

Son seçimde, belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde bile Yapalaklı’ları taşıdı. Tabi tepkiler uzadıkça uzadı, büyüdükçe büyüdü. Güç zehirlenmesi yaşadı, halktan koptu.

Tuttu, yine Yapalaklı kardeşimiz ki kendisini çok severim, beyefendi insan. Mehmet Bölükbaşı’nı ilçe başkanlığına taşıdı.

Ama seçimi kaybettiniz Elbistan’da. Seçim kaybettirmemiş Onikişubat’ta Mücahit Kara’yı, seçimi kaybettirmiş Göksun’da Mustafa Akgül’ü, Dulkadiroğlu’nda Mustafa Çakar’ı, tanımadığım Nurhak’ta Arif Gevrek’i değiştirdiniz de, milletvekili Kurt’un hamisi Mehmet Bölükbaşı’nın babası muhtar mıydı, ya da padişahın püsküllü oğlu muydu?

Hı?

*

Türkoğlu’nda belediyeyi Yeniden Refah Partisi kazandı. Şu zamana kadar toplumun hiçbir kesimini zerre-i miktar kadar ilgilendirmeyen kırık-dökük ve sıradan laylom haberler dışında projesini görmediğimiz, duymadığımız Mehmet Karaca başkanlık koltuğuna otururken, ilçe başkanı seçim kaybettirmiş Hayrullah Koz’u niye tuttunuz? Okeye dönüyordunuz da koz olarak mı tuttunuz kenarda.

Pazarcık… CHP’nin bu ilçeyi alacağını sağır sultan duydu, biliyordu. Ama başkanı Halit Karabudak yerinde, oturuyor da, niye bekler?

Ekinözü hakeza. O da bağıra bağıra seçimi kaybedeceğini işaret ediyordu. Kendi hısımına bile yar olmayan Mesut Çiçek mi ilçeye yar olacaktı?

Hadi diyelim Çağlayancerit sürpriz yaptı da İlçe Başkanı Ferhat Kekil’i niye kenara almadınız!

Andırın’da Abdulkadir Kayıran dürüst, gayretli bir arkadaş. Ona sözüm yok da, diğer gidenlerin, değişenlerin suçu ne? Seçim kaybettirdiyse, hadi diyelim ilçe başkanlarını günah keçisi ilan ettiniz de, yanlış yere yanlış adayları koyan, koydurmakta ısrar eden siyasilerin iç mi günahı, suçu yok.

*

Madem değiştirecektiniz, topunu birden silecektiniz. Evinize temizlikçi çağırıyorsunuz, ‘yatak odasını, çocukların odasını temizle, ama misafir odasına dokunma!’ deme şansınız yoksa, başkanları değiştirme noktasında bölgecilik, ayırım yapmak da neyin nesiydi? Mizaha değil, izaha muhtaç soru benimkisi.

Temizlik, operasyon tam olmalıydı. Bir yanı eksik kalmış!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.