2024-09-04 07:10:51

Pirinç suyunu çekerse pilav, çekmezse çorba olur!

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 04 Eylül 2024, 07:10

Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fırat Görgel’e, İl Başkanlığı döneminde ‘Ertuğrul’ adını veren benim. Televizyon dizilerinin değil, şehrimin Ertuğrul’u O.

Yiğit adamı, cengâveri, şehrin geleceği için, ihya ve inşası için, toparlanabilmesi için, insanların yaşam kalitesini artırma adına attığı adımları önemseyen birisi olarak, rahat bırakın!

O’nun üzerinden gelecek hesabı, plan yapanlar…

O’nun üzerinden kendini beklentiye alanlar…

O’nun üzerinden destek veriyormuş gibi yapıp süreyi, zamanı, hesabı-kitabı, her türlü maddi manevi desteği kendi çıkarlarına tahvile çalışanlar…

O’nun üzerinden farklı yer ve zamanda algı operasyonlarına girişinler…

*

Kusura bakmayın, bu şehir, bu yerli ve milli irade, bu bilinçli halk Fırat Görgel’i size yedirmez! Kursağınıza çakılır, midenize oturur, Allah muhafaza tahtalı köyü boylarsınız!

Bırakın etini, kemiği bile bir yerinizi incitir.

Yiyecek bir şey bulamıyorsanız, ben size bazı adresleri verebilirim. Mesela, kendi kendinizi yemeye ne dersiniz! İştahınız artar, karnınız doyar en azından!

*

Geldik son günlerin flash ve kayda değer haberine, daha doğrusu müjdesine. 30 Kasım’a kadar uzatıldı.

Şimdi, sanayiciler, esnaf kesimi, yani tüm vergi mükellefleri ile bu mükelleflerin kayıtlarını tutan, muhasebesini tutan serbest muhasebe ve mali müşavirlerde rahat bir nefes almışlardır.

Çünkü, çalıştıracak adam bulamadıkları bir yana, çoğunun depremde kaydı, kuydu silindi, bilgisayarları gitti. Ne hesap kaldı ortada, ne kitap. İnşallah 30 Kasım sonuna kadar toparlanırlar.

*

Mücbir sebep halinin uzatılmasında 66. Hükümet dönemi Tarım ve Orman Bakanı sn. Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve diğer milletvekillerinin, özellikle ve çokça Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’in, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu’nun çabasını takdir ediyorum. Deprem bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarıyla bölgesel toplantılarda, bu meseleyi sürekli gündemde tuttu, istişareler, görüşmeler, demeçler yararlı oldu. Dediği gibi, bu karar herkes için yeniden ayağa kalkmak için büyük bir fırsattı.

Başkan Buluntu ile sanayi ve ticaret erbabının yılmaz savunucusu, ağabeyi, can dostu Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı Bize göre bu uzatılmanın ana mimarları oldu.

Esnafın babası, duyarlı Birlik Başkanı Ahmet Kuybu da bu çorbada tuzu olanlardan.

Siyasetin beyefendisi Ahmet Özdemir’in çabası hiç bir zaman göz ardı edilemez!

Serbest muhasebe ve mali müşavirler odası başkanı Abdullah Kalın’ın da hakkını yememek lazım. Ankara’yı yol eyledi, çırpındı, didindi sonunda muradına erdi.

MÜSİAD Şube Başkanı Şerafettin Özcan, meseleyi sürekli sıcak ve gündemde tuttu.

Ya hatırı sayılır işadamı Mahmut Arıkan. Biliyor ki bu şehrin, sanayicilerin, esnafın mücbir sebebin uzatılmasına ihtiyacı var.

Aslında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, tüm sanayi, esnaf kesimini rahatlatan müjdeyi vererek moral oldu, cansuyu oldular. Allah razı olsun!

Bana, sana ve bize göre yerel basın bu sürenin uzatılmasında etkin rol oynadılar. Haberleriyle, özellikle köşe yazıları ile gelinen noktada emeği sinen arkadaşlarımız oldu.

Özetle, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.